Timber clad Extension
Night Photo
Extension Materials
Interior hall
Exteior View
Painted Brick
Interior Staircase
Exterior
Interior
Timber Detail
SW Elevation
Exterior Elevation Photo
NE Elevation
Exterior view
Windows and cladding detail
Site Plan
Ground Floor Plan
First Floor Plan
Inspirational images
Existing Photos
Existing Elevation
Sketch
Progress photo
Progress photo
Progress stair photo
Progress photo
Progress photo
Progress photo
Progress photo
Progress photo
Progress photo
Progress photo
Progress photo
In progress exterior photo
Thatch Detail
Timber Detail
Door Detail
Materials Detail
Progress photo

KEEPERS COTTAGE

We are delighted to have worked on this renovation and extension of an old thatched cottage in a rural part of the South Downs National Park, near Petersfield. The work involves the demolition of part of an old 1950's extension, and a new extension using natural and locally sourced reclaimed materials throughout, following breathable building techniques. Reclaimed materials were used for: windows, shutters, doors, timber cladding, plain clay roof tiles, floorboards, timber posts & beams, furniture and joinery.  

The new extension is designed to be very modest and secondary to the original thatched cottage. The client was inspired by outbuildings and studio-workshops, and it has been a pleasure designing the spaces with her rather than simply for her and her family. The new accommodation provides two small bedrooms and bathrooms, as well as a glazed link space, named 'the coffee shop'.