Woodland classroom concept perspective
Woodland classroom section
Woodland classroom plan

OUTDOOR EDUCATION CLASSROM

This was one of the first projects Janna did as Building Naturally, back in Feb 2014.  The brief was to design a classroom with office space for a charity teaching outdoor skills to disabled or disadvantaged children and adults.  The classroom was to be in a forest and needed to have visual connection to its surroundings.  It needed to not block out the sunlight to the existing greenhouses to the north of it, and so the pitch of the roof would be kept very low.  Chalk is in abundance on the site so here it is rammed to form an exposed internal wall which backs the woodburner and holds the heat due to its high thermal mass.  Sunlight is captured all year round with the glazed roof spine and dispersed into the room. 

Registered Company: 9722441     |     studio@grainarchitecture.co.uk     |     07929 354 612     |     Based in Surrey, UK

Privacy Policy        |       © 2021 by Grain Architecture Ltd.